2006/04/06

Uçtu Uçtu Romário Uçtu

Pelé’den sonra dünyanın en golcü oyuncusunu unvanını elinde bulunduran Romário paşa yuvadan uçtu, A.B.D.’ye kondu.

Emekliliğe Garforth Town’da kavuşması beklenirken geçtiğimiz hafta İngilizlere bir çalım atarak Miami F.C. ile anlaşan Romário, transfer ayrıntılarında bir pürüz çıkmadığı takdirde Nisan ayı sonunda Miami’nin sezon açılış maçında sahaya çıkacak. Miami, A.B.D.’nin ikinci ligi ayarındaki United Soccer Leagues’in birinci klasmanında yer alıyor.

Romário’nun Pelé’den sonra 1000 gol sınırını geçen tek oyuncu olmasına ramak var (an itibariyle 959 golde). Sürekli Pelé ile dalaşan ve Pelé’nin 1000 küsur gole stadyum açılış maçları, dostluk maçları, kofti penaltılar vs sayesinde ulaştığını söyleyen Baixinho rekora ortak olmak için elinden geleni yapıyor.

Geçen aylarda Almanya’dan amatör bir takımın Brezilya’ya antrenmana geldiğini duyunca da Romário’nun eski kulübü Vasco Da Gama hemen özel bir maç ayarlamıştı. Ancak maç saati geldiğinde Alman ekibinin sadece amatör değil, aynı zamanda bir veteran (50 yaş üstü) takımı olduğu anlaşılmış, Romário da işin bokunu çıkarmamak için takımına resmi Vasco formasını çıkarttırıp göbekli amcalarla kısa bir antrenman yapmakla yetinmişti.

Bu arada Romário’nun maceraları asla bitmiyor... Yıllar önce falanca spor bölümünde eğitim görmek üzere üniversiteye başvuran, sonraysa Avrupa’ya gideceği için eğitimine ara veren kahramanımız geçtiğimiz aylarda üniversite macerasına devam etmek istemiş ve bir yolunu buldurup sınava filan girmeden özel bir üniversitenin moda tasarımı bölümüne kaydolmuştu. Bu noktada Brezilya’da üniversite okumuş kişilerin hapse girdiklerinde okumamış kişilerden farklı hapishanelerde ağırlandıklarını söylemek gerek. Fakat Romário üniversite havasını beğenmeyince milletvekilliğine el atmıştı; milletvekilleri bırak farklı hapishaneyi, dokunulmazlığa kavuşuyor, hapse filan girmiyorlar. Ne tatlı olurdu ya, Romário paşa!

Neyse bırakalım bunları... Romário hepsini bir kenara bırakıp kapağı A.B.D.’ye attı. Sezon öncesi hazırlıklarını Brezilya’da sürdüren Miami F.C. birkaç hafta önce kadrosuna Baixinho’nun eski bir arkadaşını katmıştı: ’94 Dünya Kupasını kaldıran Seleção kadrosundan hatırlanabilecek 38’lik delikanlı Zinho!

Miami F.C.’nin teknik direktörü de bir Brezilyalı: Vitória altyapısının başındayken Dida’yı keşfettiği söylenen Chiquinho De Assis. Romário’nun keşfedilecek pek bir tarafı kalmadı, ama binli gollere varabilmek için anlayışlı arkadaşlara ihtiyaç duyduğu kesin.

Bakalım Romário iklim açısından Rio De Janeiro’yu pek aratmayan Miami’de vatandaşı Zinho ve Chiquinho’nun da yardımıyla binlere ulaşabilecek mi...

Hiç yorum yok: