2006/03/21

Matthäus’un Güğümleri Kalaylı

Şubat başında Brezilya’ya gelen Lothar Matthäus beklentileri boşa çıkarmadı ve Atlético Paranaense kulübünde geçirdiği dolu dolu 1,5 ayın ardından görevden ayrıldı. Matthäus’un yerine geçtiğimiz sezon ulusal ikinci lig Série B’den Brasileirão’ya yükselen Santa Cruz’un başındaki Givanildo Oliveira getirildi.

Matthäus Brezilya’da geçirdiği bu kısa süre boyunca boş durmadı tabii; Iguaçu şelalelerini gezdi, Rio’daki rekor Rolling Stones konserini en önden izledi, en lüks lokantalarda en lezzetli etleri yedi, üstüne bir de para aldı. Böyle işe kebap denmezse ne denir bilemiyorum.

Cüce kariyerindeki en büyük başarısı, Atlético-PR kulübünün Paraná eyalet liginin çeyrek finalinde elenmesini görmesiydi. Eyalet liginin çeyrek finali denince matah bir şey sanılmasın; Paraná liginde Atletico-PR, Paraná ve Coritiba dışındaki takımlar fasulye addedilir. Atlético-PR’nın çeyrek finalden önceki grubu da haliyle bu fasulyelerden oluşuyordu. Çeyrek finalde kuruluş tarihi 1999 olan ADAP adlı köklü kulüple eşleşen Atlético-PR iki maçı da 2-1 yenik tamamlayarak turnuvanın dışında kaldı. Matthäus apar topar görevden ayrıldığı için takımının Brasileirão 06’da yapacağı, gelecek ay başlayacak olan maçlara filan da yetişemedi.

Matthäus’un tuhaflıkları hakemlere sataşması, bir fotoğrafçıyı yumruklaması ve komik bir gazetecilik hatasıyla başlamıştı. Atlético-PR’nin J. Malucelli ile 1-1 berabere kaldığı maçta yardımcı hakemle dalaşan Matthäus maçlardan 30 gün men cezası almış üstüne bir de kaldığı otelin lobisinde bir fotoğrafçıyı tartaklamıştı.

Placar dergisinde Delisiée Teixeira adlı gazeteci hanımla yanyana bir fotoğrafı yayınlanan
Matthäus, fotoğrafın altındaki, “Marijiana ve Lothar ancak dünya kupasından sonra birlikte yaşamaya başlayacaklar,” cümlesini okuyunca deliye dönmüştü. Ancak deliye dönen sadece kendisi değildi. Lothar’ın Macaristan’da yaşayan Sırp eşi Marijiana da fotoğrafı görmüş ve haliyle kıskançlık krizlerine girmişti.

Neticede Marijiana’nın Lothar’dan boşanacağı ve 2 milyon dolar küsur tazminat talep ettiği iddiaları ortaya atıldı. Lothar’ın boş durmayıp “3-5 güne dönerim, merak etmeyin, hadi baş baş,” diyerek Macaristan’a uçması da bu iddialara tuz biber ekti.

Atlético-PR’deki görevinden istifa edeceği ülkeden ayrıldığı andan itibaren konuşulmaya başlanmıştı. Tahminler boşa çıkmadı ve kulüp dün Lothar’ın kendilerini telefonla arayarak görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bu haber, Matthäus’un resmi sitesinde 18 Mart’ta yaptığı açıklamayı da doğrulamış oldu. Matthäus istifa sebebi olarak Brezilya’nın Macaristan’a çok uzak olmasını gösterdi. “12 saatlik uçak yolculuğu çok fazla, çat çut gidemiyoruz yani.”

Eee, Lotharzinho... yemekleri götür, hanımları sıkıştır, gazetecileri döv, mesafeler büyüyor tabii... Sonra yandan yandan bakar kalırsın öyle.

Hiç yorum yok: