2006/03/27

Bir São Paulo Klasiği

Palmeiras ve Corinthians, bugün (26 Mart 2006, Pazar) Campeonato Paulista’nın kaderini belirleyecek maçlardan birinde karşı karşıya geldiler. Aynı gün komşu ülke Arjantin’de kırmızı kartların havada uçuştuğu Boca Juniors - River Plate derbisi Martín Palermo’nun son dakikada gole çevirdiği penaltıyla 1-1 sonuçlanırken sınırın bu yanında da sonuç aynıydı.

Palmeiras-Corinthians derbisi ülkenin en önemli maçlarından biri. Brezilya’da “clássico” yani “klasik” adıyla anılan derbiler dünyanın birçok büyük derbisinde olduğu gibi kulüpleri en zor durumlardan kurtarma veya en zor durumlarda bırakma özelliğine sahip. Dolayısıyla teknik direktör Antônio Lopes’in iki hafta önceki istifasından beri herhangi bir ilerleme gösteremeyen Corinthians bu maça bir moral kaynağı olarak bakmaktayken Palmeiras ise şampiyonluk yarışından kopmama derdindeydi.

Nilmar’ın erken dakikalarda gelen havalı volesiyle rakibine üstünlük sağlayan Corinthians özellikle Carlitos’un sürüklediği ataklara rağmen maçtan galip ayrılamadı. Carlitos’un attığı, İngilitere liginde milletin kafasını çevirmeye tenezzül bile etmeyeceği bir gol faul sebebiyle iptal edilirken Palmeiras’ın da bir penaltısı es geçildi. Yani iki tarafta da maçın yönetimine pek yakınan olmadı.

Palmeiras Nilmar’ın golüne karşılık vermekte gecikmedi. İkinci yarının ortalarında Edmundo’nun ortasında topla buluşan forvet Washington topu ağlara göndererek Palestra Itália’nın tek golünü atan isim oldu. Washington son haftalarda döküm döküm dökülen Palmeiras ekibinin birçok golüne imza atmış olmasına rağmen attığından fazlasını da kaçırdığı için kimi taraftar gruplarının nefretini kazanmış durumda. Emerson Leão’nun isteğiyle kulüple sözleşmesi 2008 yılına kadar uzatılmış olan Washington Palmeiras’ın bitmek bilmez atak problemlerini çözmekten epey uzak olsa da sağlam bir yedek olarak kulübe yıllarca hizmet edebilir, sıvacı tipli futbolcu kontenjanını doldurabilir.

Bu beraberlik sonucunda Corinthians ligin bitmesine 3 maç kala Paulistão şampiyonluğuna matematiksel olarak veda etmiş oldu. Palmeiras ise ligin tepesinde bulunan Santos’tan 4 puan geride, 33 puanla üçüncü sırada bulunuyor. İkinci sıradaysa Palmeiras ile aynı puana sahip, ancak Palmeiras’ı yendiği için üstte bulunan São Paulo var.

Küçük birkaç yenilik de Madrid saflarından: Ronaldo, Çarşamba günü attığı son dakika golüyle takımı Real Madrid’in Zaragoza karşısında beraberliği kurtarmasını sağlamış ve bir buçuk aylık gol orucunu bozmuştu. Fenomen oğlan bugün de Deportivo karşısında hem müthiş bir performans gösterdi hem de bir gol daha attı.

Ayrıca Real Madrid, Santos’un 14 yaşındaki dahi çocuğu Neymar’ı almak için kolları sıvadı. Neymar ile ilgilendiği aylardır bilinen Real Madrid şu günlerde Neymar’ı ve babasını İspanya’da ağırlamakta. Önümüzdeki yıllarda “Neymar mı Adu mu?” diye tartışırız artık.

Hiç yorum yok: