2006/02/16

Çek Bir Alex

Beşiktaş geçtiğimiz haftalarda acıların takımı Corinthians’ın kara koyunu Bobô’yu takıma katarak büyük bir kumar oynarken ligin mütevazı ekiplerinden Denizlispor ise 31 yaşındaki Brezilyalı forvet Alex Alves’i renklerine bağladı.

Profesyonel futbola São Paulo’nun köklü kulüplerinden Juventus’ta başlayan ve oynadığı her sezonda takımın en golcü ismi olan Alex Alves 2002 yılında attığı 17 golle Campeonato Paulista’nın da gol kralıydı. Juventus’taki başarısı sayesinde birkaç yıl sonra Brezilya’da (ya da en azından São Paulo’da) Santos ile birlikte en sempati duyulan ekip olan Portuguesa’ya transfer oldu. Portuguesa formasıyla çıktığı 44 maçta da ağları 29 kez havalandırdı.

Şu anda Fenerbahçe forması giymekte olan Alex De Souza’nın yıldızlaştığı 2003 yılında Brasileirão şampiyonu olan Cruzeiro’da pek forma şansı bulamayan Alex Alves sonraki sezon Rio De Janeiro ekiplerinden Botafogo’ya kiralandı. Bu arada Alex Alves’i Denizlispor’a tavsiye eden ismin de eski takım arkadaşı Alex De Souza olduğu dedikodusu mevcut.

Neyse. Garrincha’nın takımı olarak bilinen ve aslında Garrincha’ya kazıkların en haslarını atmış olan Botafogo’da oynadığı 2004 yılında takımının en golcü ismi olmakla kalmayıp 2005’teki Brezilya kupasında da 4 maçta tam 8 gol atarak kupanın gol kralı oldu. Botafogo’nun ligi şampiyon tamamlayan Corinthians’ı 3-1 yendiği maçta da ağları 2 kez havalandırdı.

Oynadığı hemen her takımda başarılı olmuş, profesyonel bir isim olan penaltı ustası Alex Alves’in, Türkiye’nin efendi ekiplerinden Denizlispor’da da Brezilya’daki mücadeleci, hızlı futbolunu oynadığı takdirde başarısız olmaması için hiçbir sebep yok. Çalım atmayı filan da biliyor, basının pek sevdiği “sambacı” kalıbına uyuyor yani.

Unutmadan ekleyeyim, zamanında Hertha Berlin forması giymiş, şimdilerdeyse Vitória’da oynayan bir Alex Alves daha mevcuttur, Horozların transfer ettiği Alex Alves ile alakası yoktur, kafalar karışmasın, rahat uyunsun.

Hiç yorum yok: