2006/02/21

Az Paulistão, Çok Nilmar

Campeonato Paulista’da neredeyse tüm kulüpler ilk on maçlarını tamamladılar. Gün itibariyle Bauru şehrinin takımı Noroeste liderliği Santos ile paylaşıyor; iki ekibin de 22 puanı var. 2004’ten beri büyük bir ilerleme göstererek Paulista birinci ligine kadar yükselmiş olan Noroeste ulusal bazda üçüncü ligde (yani C) mücadele ediyor. Umarım hızlı çıkışlarının ardından çabuk yorulup havlu atmazlar da Paulista şampiyonası, tıpkı Ituano, Bragantino, Novorizontino gibi küçük sayılabilecek ekiplerin şampiyonluğu kovaladığı yıllardaki gibi sürprizlere sahne olur.

Bir maç eksiği ve 20 puanla “gizli lider” konumunda olan Palmeiras son maçında ligin dişlilerinden São Caetano’yu 4-0 ezerken iki gol atan, diğer iki golün de mimarı olan Enílton haftalardır oynanan kötü oyunu güzelleştirdi ve Palmeiras formasıyla ilk kez golle buluştuğu maça hayat verdi.

Maçın ilk dakikalarında Palmeiras’ın bariz bir penaltısı es geçilip sonraki atakta São Caetano lehine bir penaltı verilince taraftarların yüreği hopladı. Ancak topun başına gelen –ve spiker tarafından penaltı ustası diye değerlendirilen- Amaral tıpkı bir Türkiye–İngiltere maçında penaltı atmak üzereyken ayağı kayan David Beckham gibi düşerek topu dağlara (ve de taşlara) yolladı. Maçın diğer bir ilginç anıysa son dakikalarda çim sulama sisteminin devreye girmiş olmasıydı. Yerden tüküren köstebek başları gibi çıkıveren ve kendilerine has tırrrrrrr-tık-tık-tık-tık şarkısını söyleyen sulama muslukları oyuncuları ıslatırken ağır bir yenilgi alan São Caetano’nun da gözyaşlarını simgeliyorlardı (yok devenin nalı). Bu arada São Caetano’nun 19’luk forveti Marcelinho epey etkili bir isim, transfer edeceklere duyurulur, diyerek geyiği keseyim.

Palestra Itália diyordum... Sezona neredeyse forvetsiz giren São Paulo birer birer transferler yaparak ülkenin en sağlam hücum hatlarından birini oluştururken Palmeiras yönetiminin Emerson Leão’nun transfer isteklerine kulak tıkaması ve Juninho Paulista’nın bitmek bilmez sakatlığı yeşil beyazlılar için işleri epey zora sokuyor.

Gelelim acıların takımı Corinthians’a; 10 maçta attıkları 27 golle Campeonato Paulista’nın en golcü takımlarından olan Timão gelenek icabı taraftarlarını kahretmeye devam etmekte ve 18 puanla beşinci sırada bulunmakta. Neyse ki artık Bobô’ları eksik. Geçen sezon sonunda geçirdiği ağır sakatlığın ardından sahalara dönen orta saha oyuncusu Roger takımının birçok golünün pasını veren isim. Ligin şimdilik gol kralı olan ve Corinthians’ın Mogi Mirim’i 5-1 yendiği maçta tam 4 gol atan Nilmar ise takımın en heyecan verici oyuncusu.

Takımlar ilk on maçlarını yaptıktan sonra 12 golle gol krallığında birinci sırada bulunan Nilmar Honorato Da Silva Nascimento, Corinthians’a kiralık olarak Lyon’dan gelmişti. Lyon ile Fransa şampiyonluğu yaşasa ve Şampiyonlar Liginde dokuz maçta dört gol atsa da Fransa’da pek forma şansı bulamayan 21 yaşındaki Nilmar, Timão formasını sırtına geçirince jeneriklere layık golleri sıralamaya başladı.

Internacional altyapısından yetişen ve 2004’te Colorado’ya eyalet şampiyonluğunu getiren golü atan bebek yüzlü Nilmar oynadığı güzel futbolla Carlos Alberto Parreira’nın dikkatini çekmeye çalıştığını ve Dünya Kupasında Seleção formasını giymek istediğini söylüyor. Ancak Parreira kupa öncesindeki Rusya-Brezilya dostluk maçı için Nilmar’ın yerine bir süre önce Lyon’a transfer olan Fred’i tercih etti. Geçtiğimiz haftalarda da Lyon Nilmar’ı São Paulo’ya satmaya çalışıyordu. Corinthians, bir yıl için 1,5 milyon Euro karşılığında kiraladığı Nilmar’ı bu süre sonunda isterse 5,5 milyon Euro karşılığında transfer etme önceliğine sahip. Hadi bakalım, pamuk eller cebe.

Hiç yorum yok: