2007/06/21

İki Ters Bir Düz

Boca Juniors Libertadores 2007’nin iki ayaklı finalinde Grêmio’yu La Bombonera’da 3-0 ve Porto Alegre’de 2-0 hacamat ederek altıncı Libertadores kupasını müzesine götürdü ve kupayı en çok kazanan yurttaşı Independiente’ye daha da yaklaştı.

Grêmio iki maçta da hakemden yakınıp durdu, ama rakibe tek bir gol atamaması ve daha da önemlisi Riquelme’yi durduramaması güney takımının kupayı kaybetmesinde önemli rol oynadı. Ah şu Riquelme yok mu; iki maçta üç gol, üstüne asistler, takımı sahada bir maestro edasıyla yönetmeler... Villareal’den Boca’ya kiralandığı kısa süre boyunca takımın çehresini böylesine değiştirmesi Roman’ın (formasına öyle yazdırıyor valla, benim gözümde Riquelme’dir) üstün yeteneğini ve önemini açıkça gösteriyor. Böylece Riquelme UEFA kupasını kaybederek geçici olarak veda ettiği İspanya’ya cebinde havalı bir kupayla dönüyor.

Avrupa’ya gitti gidecek denilen Palacio ile defansın temel taşı Paraguaylı Morel Rodríguez (yurttaşı Gamarra’nın varisi olarak gösteriliyor) turnuva boyunca göze çarpan diğer Boca oyuncularıydı. Bu arada Grêmio’nun genç defansif ortasaha oyuncusu Lucas (ki kendisi Brasileirão 2006’nın en parlak oyuncularındandı) maçtan sonra buruk bir biçimde Liverpool yolcusu oldu.

Güney Amerika’nın kulüpler düzeyindeki en önemli turnuvası Arjantinlilerin zaferiyle sonuçlanırken ulusal düzeydeki en önemli turnuva Copa América gelecek hafta başlıyor. Bu sene Venezuela’da düzenlenen turnuvanın favorileri –her zamanki gibi- Brezilya ve Arjantin. Geçen yazımda Copa América’ya çağrılan Brezilya kadrosunu vermiştim, son anda ufak bir değişiklik oldu hemen belirteyim; Zé Roberto turnuvaya katılmak istemediğini açıklayınca (yaş, gençlerin önünü açmak, yorgunluk, güvenlik, cart-curt) yerine Real Madrid’den (geçen sene Arsenal’de kiralık oynayan) Julio Baptista çağrıldı.

1 yorum:

Sidarta Martins dedi ki...

Qual língua é esta que escreve?

Abraços,